BURSA / İNEGÖL - Çitli Nihat Korkmaz İlkokulu

ORGANİK ATIKLAR TOPRAĞA DÖNÜŞÜYOR

Kompost hayvansal ve bitkisel atıkların konrollü bir biçimde çürütülmesi yoluyla oluşturuluyor.

İçeriğinde toprağa verim kazandıran besin maddeleri bulunduğu için toprağın yapısını, düzenini korumada etkilidir.

Kompost sayesinde çöpe gidecek bitkisel ve hayvansal atıklar toprağın nemli ve oksijenli ortamı içerisinde çözünerek gübre formu kazanıyor. Böylece hem doğaya bırakılan atık miktarı azalıyor hem de toprağın gübre ihtiyacı doğal yollardan giderilmiş oluyor.

Bu kapsamda öğrencilere kompost gübrenin yapılışı ve önemi anlatılarak çalışmalar başlatıldı. Kompostun ilk aşaması tamamlandı. 3-6 ay arası belirlenen bekleme süresinden sonra elde edilen kompost toprağa karıştırılarak kullanıma hazır hale gelecek.

Yayın: 19.02.2024 - Güncelleme: 19.02.2024 09:36 - Görüntülenme: 28